
Forestillinger og kurs
Trenger du en fortelling? Fortellinger passer nærmest over alt. De handler om å være menneske, og tar vare på våre felles erfaringer.
Snakk med meg om sammenhengen du vil bruke meg i, så skreddersyr vi noe som passer. Dette gjelder også for fortellerkurs. Jeg tilrettelegger for ditt formål.
Er folk åtti eller åtte? Fortellingen treffer hver især på sin egen måte.
Under finner du ferdige forestillinger og kurs som kan bestilles i sin helhet.
Hvor dum går det an å bli?
Dere har sikkert hørt spørsmålet; «Hvor dum går det an å bli?» I denne forestillingen får dere svar. Dere får nemlig vite hvor dum det går an å bli. Forestillingen tar for seg historiene til tre menn som er så vanvittig teite at konene deres inngår et veddemål. Den som får mannen til å gjøre den aller dummeste tingen, får gratis kaffe.
Så gjenstår det å se hvor dum det går an å bli; Holger som ikke klarer å slukke et stearinlys? Medel som glemmer å telle seg selv og tror han kanskje er død? Jack som blir kastet ut av første klasse når han er 28? Og hva skjer når disse tre blir lurt av konene sine?
Hilde Eskild er eneste utøver. Forestillingen varer i 30 minutter. Den er akustisk og eneste rekvisitt er et stearinlys. Forestillingen kan målrettes mot ulike aldersgruppene.
Humoristisk fortellerforestilling sammensatt av ulike muntlige nordiske fortellertradisjoner.
Den lange Gaberjel hos presten
8. mars 2024 var det 150 år siden Gabriel Scott ble født. Dikteren, som var sønn av en prest og ble oppkalt etter en engel og et land, utga flere barnebøker. Den aller mest populære var "Sølvfaks som reiste ut i den vide verden." I forestillingen får dere høre om katten Sølvfaks og får være med på skjærekamp og rottejakt.
Dere får også møte Gabriel Scott som barn. Han var Høvågs svar på Emil i Lønneberget. De som var irriterte over den rampete prestesønnen kalte ham Den Lange Gaberjel hos presten. Dere får være med Gabriel og vennene på skummel bjørnejakt.
Gabriel elsket fortellinger, og de ble det fortalt mange av i kjøkkenet i prestegården. Her satt han og lyttet mens de voksne fortalte. Han fikk blant annet høre en mystisk fortelling om ei farlig bok, og det får dere også.
Forestillingen er en blanding av høytlesning og muntlig fortelling.
Forestillinger sammen med andre
Jeg er så heldig at jeg er omgitt av dyktige mennesker som liker både å leke og å samarbeide.
Under finner du forskjellige forestillinger med flere utøvere enn meg.
Kofferten
Hilde og Lars Emil har en koffert med merkelige ting i. Tingene hører hjemme i en fortelling. Når kofferten blir åpnet, skjer det litt av hvert. Tingene er kanskje ikke bare det de ser ut som? Det er heller ikke Sture og Manuel som også er med. Sture er en støvsuger som ønsker å være et piano og Manuel er en katt som drømmer om å være operasanger. Sammen legger de ut i verden blant annet for å få svar på to viktige spørsmål: Hvem er jeg? Hvem vil jeg være?
Hilde Eskild og Lars Emil Nielsen har tatt utgangspunkt i barneboken Sture og Manuel av Lars Høyby og Thomas Owren. Ved hjelp av rekvisitter, dialoger, skuespill og fortelling blir historien levendegjort for barna. Her blir det latter, humør og litt skrik og skrål og during.
Så datt det ned a todd
Hilde og Sigrid fortel eventyr frå Setesdal krydra med musikk og song. Dei fortel om harpa som ein kunne høyre over sju kongerike. Den må fattigjenta få tak i om ho vil gifte seg med prinsen. Dei fortel óg om den vesle musa som et så mykje at det til slutt går heilt gale… eller? Dei må og løyse ei gåte. Kan hende du kan hjelpe dei med det?
Eventyr og folk er litt like; dei kjem frå ein plass, dei har ein kjerne i seg, men dei kan vandre vidt og endre seg på vegen. Forteljingane du høyrer vert ein del av kven du er. Forteljingane me har felles skapar indentitet.
Hilde Eskild er forteljar og Sigrid Kjetilsdotter Jore er folkemusikar. Dei har laga forestillinga saman med musikkprodusent Ola Sundström.
Forestillinga er akustisk.
Helt konge!
Mennesker higer etter makt, og til alle tider har de tålt den dårlig. Verden er preget av maktkamp, av opprør, sinne, håp, seier og nederlag. Mennesker har alltid vært nødt til å forholde seg til sine ledere, til mer eller mindre lumske strategier og en god porsjon galskap.
Visste israelsfolket egentlig hva de gjorde da de forlangte å få en konge? De fikk Saul, penere og høyere enn alle andre. Så David, rødkinnet og med vakre øyne. Så Salomo, unnfanget etter stort svik og bitter straff.
Hilde Eskild har tatt et dypdykk i disse tre kongenes historie og valgt ut dramatiske fortellinger preget av maktkamp, opprør, sinne, håp, seier og nederlag, av lumske strategier og en god porsjon galskap, av gode og onde dager.
Hilde har med seg eminente Jo Eskild og Jørund Flaa som vil krydre og fargelegge med både vakre og ville toner.
sjekk dette: https://photos.app.goo.gl/8nXpdDcb5gbftMEZ7
Fortellerkurs i Mysteriehuset i Lillesand
Å fortelle handler om å bruke fantasien, og det handler om å hente fra det lageret alle
mennesker har av minner og erfaringer.
I dette kurset skal vi leke oss med fantasi og språk.
Målet er å hente fram en ny bevissthet rundt hvordan du formidler. Du får inspirasjon, ideer
og ulike innfallsvinkler til å variere måten du formidler på.
Mysteriehuset ligger i Østregate 6 i Lillesand.
Huset er fullt av gåter og spor og hemmelige rom, for det skjuler et mysterium og en gammel
fortelling.
Fortellingen bygger på trolldomsprosessene i Norge på 1500 og 1600-tallet
Huset er, med sin inspirerende og fantasifulle bruk av historien, en perfekt ramme for et
fortellerkurs!
Bestyrerinnen Anita Frydenlund Austdal vil være med oss gjennom dagen og sørge for at vi
har det vi trenger. Hun serverer forfriskninger og deilig lunsj. Anita er kvinnen bak, og den
som driver dette unike konseptet som er det eneste i sitt slag i Norge.
Mysteriehus ble kåret til
Årets nykommer 2023 av Visit Sørlandet, og Best Choice 2023 av TripAdvisor.